Muzieklessen : Gitaar, Drums en Basgitaar

Tijdens de muzieklessen bij El Mono Flamenco wordt je spelenderwijs gevormd tot een muzikant. Het ontwikkelen van de muzikaliteit en motoriek staan in het begin centraal. De meeste leerlingen spelen al na 10 minuten met bekende muziek mee, zowel de gitaristen als de drummers. Bij een snelle succesbeleving wordt de intrinsieke motivatie automatisch gestimuleerd. Doel is dat iedere leerling voor zijn 18de op Pinkpop staat met zijn eigen band.

Tijdens het conditioneren van de fijn motorische spieren in beide handen, speel je met nummers mee zoals " Passenger "Let you go ", of Triggerfinger met "I follow Rivers". Kortom, alles wat er op dat moment een bekend liedje is.

El Mono maakt gebruik van jarenlange ervaring en de nieuwste didactische lesmethodes, waarbij voornamelijk het onderbewustzijn geadresseerd wordt. Het spelen van een ritme met de slaghand komt vanuit het onderbewustzijn. Het gebruik van Zen methodes zorgt er verder voor dat de leerlingen een dieper inzicht krijgen in hetgeen ze aan het doen zijn. Extravagante kinderen laat ik vnl op details concentreren om het geheel goed te krijgen. Introverte kinderen laat ik op het geheel concentreren zodat de details goed uitvallen.

Waarom is muziek maken eigenlijk zo leuk ?

Tijdens het muziekmaken leef je in het nu, het heden, en je hebt geen tijd om aan het verleden of de toekomst te denken. Muziek maken doe je samen met je vrienden, en het spelen in een band is veel leuker, dan alleen zitten te tokkelen.

De lessen worden gegeven door Marcus Serck ( Dirigent, Gitaar docent bij muziekschool Sint Caecilia, Voorburg ) of door assistenten die door Marcus worden begeleid. Marcus Serck heeft een conservatorium opleiding en een opleiding tot tennisleraar genoten in de tijd dat distortion taboe was en tennissers met houten rackets speelden. Daarna heeft hij in verschillende bands gespeeld wo Euterpe Ragt ( zie youtube ).

"RichBox 2" Style

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc varius nisl id lectus ultricies ut elementum nulla ornare. Nulla sed mi massa, at tincidunt felis.

Module Class Suffix:
"richbox-2"